Stemstudio Maria

Maria als auteur


Maria is ook auteur. Ze schrijft psychologische romans die je ziel raken.
Zij is beschikbaar voor voorlees-sessies uit eigen werk. 
Bezoek haar FaceBookpagina!

Neem voor meer informatie contact op met Stemstudio Maria.

Papa Tango

(Verschenen in november 2009)
De bekende sopraan Marisa Grande lijdt sinds de dood van haar moeder aan een stemblokkade. Gedesillusioneerd besluit ze Amsterdam een tijdje te verlaten. Ze reist naar Argentinië om haar Argentijnse vader te zoeken, een bekende tangozanger die twintig jaar geleden naar Buenos Aires vertrok met haar jongere zusje Vicky. Eenmaal in Argentinië blijkt Vicky echter weinig bereid om haar zus te helpen. Hun moeizame relatie weerhoudt Marisa er niet van om diep door te dringen in de tragische familiegeheimen.
Papa Tango is een verhaal over een reis naar het verleden, dwars door het fascinerende Argentinië, en over liefde, tangozang en passionele toewijding aan muziek.


Het vreemde meisje

(Verschenen in  april 2013)
Heleen, fysiotherapeute in Amsterdam, denkt haar leven onder controle te hebben. Tot er op een dag een mager meisje uit Rusland voor haar deur staat, dat beweert haar nichtje Irina te zijn. Maar hoe kan dat? Heleen heeft maar één oudere broer die priester is. Ze heeft geen contact meer met hem. Er is te veel gebeurd in het verleden. 
Heleen wordt ondanks haar argwaan geraakt door de eenzaamheid die Irina uitstraalt. Ze kan haar niet aan haar lot over laten en neemt het meisje mee naar huis. Dit besluit blijkt grote gevolgen te hebben. Het verleden moet zijn geheimen prijsgeven. Wie is Heleens broer eigenlijk? En wat houdt hij verborgen?

Joodse buren

(Verschenen in maart 2015)
Amsterdam 1943. Op een zondagmorgen snelt Josefien Langeveldt, moeder van acht kinderen, met haar doodzieke baby Lise naar de huisarts. Onderweg stuit ze op een razzia. Een radeloze jonge vrouw probeert haar zuigeling in Josefiens armen te leggen: 'Red mijn dochtertje!' Josefien vlucht in paniek weg. Haar weigering om te helpen blijft Josefien achtervolgen tot ver na de oorlog, als er beneden haar Joodse buren komen wonen.